Wednesday, January 6, 2010

aKu dan Asgmnt

salam semua
sekarang dh masok mgu ke 2 kuliah berlangsung...
mgu lepas aku dok sibuk susun jadual kuliah dan tutorial bg jadual aku comei2
dan aku berjaya..hehehheh..
semalam ustaz dh bg tajuk asgmnt ( kelas elektif luar fakulti)....
"kamu siapkan dlm tempoh 3-4 mmgu bleh tak?"
aku bermonolog" leh ke tempoh 4 mgu nk siapkan"..sambil wat muka seposen kat ustaz...
aku dh xtaw asas tajuk nie? ( subjek : ASAS HUKUM ISLAM)
ye la..aku bgtaw korang yg bc blog aku...asas hukum islam merupakan subjek elektif yg ditawarkan kepada pelajar dr fakulti lain...jd aku bdak luar yg ambik subjek kat citu la....ada paham?
sebab tu subjek d ada perkataan "ASAS"
ye la..kena mendalami ilmu agama .... baik sungguh ..anak sapa ye...
maksudnya disini..pas nie aku kena lepak kat libry le..sebab kena baca pasal prinsip syariah dan perbendaharaan fiqh..
sapa yg ada kepakaran dlm bidang nie leh la tlg aku ye..bg link mana web yg leh mmbntu,,,
selain tu..aku pon kena cr buku kat libry ngan jmpa ustaz
ish2...bagus sungguh la aku bla jd bdak thn akhir( ayat2 sengal aku)
papai semua...jumpa entry berikutnya
salam...
( aku dak biasa yg simple+comei+ sopan santun> ayat senGAl lgi...hohohooh)
“Sesungguhnya amalan-amalan itu bergantung kepada niat” [Al-Bukhari dan Muslim]

4 comments:

hami asraff said...

oh dah start klas erk? biasa la tu, memang banyak la tugasan yang menanti. :-)

ingin bertanya, macam mana awak tukar font dekat profile awak tu? font yang awak pakai 'verdana' kan? saya suka font tu. bukan setakat profile je, semua yang sebelah kanan page awak. harap kongsi ye. :-)

keRAna AKu SAP said...

salam
dh stat pon kulaih..wawawa..sgt penat ma...
yg sebelah kanan awk nk tahu yg mana...sy semak ngan profile awk..sebelah kanan sy cam awk gak juga...(my ada terlepas pndang kot)

* ttg font di blog sy...masa awk wat new post ada bahagian atas sebelah kiri ada perkataan font...klu xder cuba klik kat compose...bru d kuar kotak font...
*klu nk tukar keseluruhan font dlm profile...
1.klik customize
2.cari LAYOUT
3. cari FONT& COLOUR
kat situ bleh ubah font dan kaler tuk blog awk...
selamat mencuba...
selamat berkongsi ilmu...
salam

hami asraff said...

dah ketemu. terima kasih atas perkongsian ilmu. :-)

keRAna AKu SAP said...

sesama2...
mg ilmu dimanfaat bersama2...
woHA!!!!