Friday, January 28, 2011

balik kampung ..horeyyyyyyyyyyyy


salam semua
hatiku sgt berbunga-bunga
esok pgi awal2 kuar dr UM...
bukan melarikan diri atau mmbw jiwa yg kecewa
ttp pulang ke kampung
yeah!!!
cuti semester akan bermula
asgmnt x settle lg..( i xkisah...itu semua bleh settle)
tp hati bunga2 cinta nk balik ke kg
sg petani!!!!
mak abah!!!
org taman!!!
nantikan kepulangan anakmu yg comel lg chuby,...lalallalala


ok, sebenarnya ada beberapa tip yg aku nk kongsi bersama kwn2 semua, ada gak tips ni yg aku amalkan untuk perjalanan yg lebih selamat(terutama yg nek kenderaan awam cam aku) :

-pastikan anda beli tiket yg sah tarikh dan waktu
-bgtaw ttg kepulangan anda kpd keluarga
-tiba 1 atau 1/2 jm lebih awl ke hentian bas dll
-beli sedikit mknn ringan utk alas perut
-bl dlm bas -bc doa perjalanan
-bl bas berhenti rehat pastikan:
*jgn ambk masa terlalu lm -kn kena tggl
*klu sempat solat, klu x jamak la kat umh
*bw trun bersama brg berharga spt purse, laptop, ipod dll bnda pntg
*beli sedikit buah tgn utuk keluarga-ambik hati:)
*nek semula bas yg btol
* klu rasa nk smpai, cll family suh depa dtg ambik

itu sahaja...klu ada sapa2 nk tambah silakan
apapon
selamat pulang ke kampung wat semua kwn2 k
pulang dengan selamat, ingatlah org tersayang
papai





wifi free di restoran kuala lumpur ?


KUALA LUMPUR – Semua pengusaha restoran di ibu negara akan diwajib menyediakan perkhidmatan kemudahan Internet jalur lebar tanpa wayar (WiFi) di premis masing-masing mulai tahun depan.

Datuk Bandar Kuala Lumpur, Datuk Seri Ahmad Fuad Ismail (gambar) berkata, jika mereka ingkar, lesen perniagaan restoran sedia ada tidak akan diperbaharui manakala bagi pengusaha baru, ia akan menjadi syarat kepada pemberian lesen.

Katanya, peraturan baru itu dibuat bagi memastikan sasaran untuk menjadikan Kuala Lumpur sebagai sebuah ibu negara maju pada tahun 2020 tercapai.

“Kita akan lakukan pindaan terhadap syarat lesen perniagaan untuk memastikan arahan ini dipatuhi.

“Lesen baru tidak akan dikeluarkan dan lesen pengusaha restoran sedia ada tidak akan diperbaharui jika syarat ini gagal dipatuhi,” katanya pada sidang akhbar sempena Hari Wilayah di Angkasapuri di sini semalam.

sumber : Kosmo online..( nk berita penuh beli surat khabar da...)

ekoran daripada ini bermakna?

-semakin ramai org melepak kat restoran-restoran?

-perniagaan semakin maju

-Cc akan kehilangan pelanggan ? (wireless kn free....)

-permintaan terhadap gajet berwifi semakin tinggi?

- dan lain-lain lagi...

terima kasih

tp...kn best klu kat kawasan perumahan aku ada wifi free..

berblogger siang malam la aku...hehehe

selamat hari jumaat

Thursday, January 27, 2011

terima kasih kawan

salam
entry kali ni didedikasikan kepada seorang temanku
yg byk bg sokongan utk menulis dan merepek dalm blog ni
mmbr sekuliah aku
sbb d yg tlg wat blog ni masa mula2 dulu
skrg pon d masih dok bg cdangan n tlg apa2 yg patut
tq juga tuk yani iaitu roomate aku
d tlg plih design tuk blog aku
terima kasih gak
tuk semua yg membantu secara langsung dan x
untuk yg membca
untuk yg x suka..den x leh kata apa
apapon
terima kasih tuk sokongan semua
papai

Wednesday, January 26, 2011

sAya cik ikan sayang

ikn yg aku mkn masa kat beijing...hahaha





salam semua
" saya cik ikan sayang"
camne sy dpt nama camtu?
comei kn nama sy?
CIK IKAN
comei mcm sy la...
sy adakalanya digelar cik Ikan
ye la..
jika dibandingkan ikan, ayam, makanan laut sebagai menu utama
sy lebih suka ikan.
ikn grg
ikan 3 rasa
apa2 jenis ikan
ikan air tawar pon sy makan
suke3x.,...
sy sgt suka mkn ikn
tp
kdg2 bosan
tukar la mkn ayam ke, mknn laut ka
tp..
sy xmkn ikn pirana, ikan yu, mahupon ikan paus...
sbb sy takot..nnt ikn2 tersebut yg mkn sy...xgitu...
alahai cik ikan sayang
:: sy suka ikan::

terdpt bbrpa perkara yg best ttg ikn :
1.Omega 3 yang terdapat pada ikan mencegah penyakit jantung dan penyakit degeneratif lainnya.
2.menurunkan kadar kolesterol darah,
3.menurunkan kadar trigliserida darah,
4.meningkatkan kecerdasan anak dan meningkatkan kemampuan akademik,
5.menurunkan risiko kematian karena penyakit jantung,
6.mengurangi gejala rematik,
7. menurunkan aktivitas pertumbuhan sel kanker


so
klu dh pandai mkn ikan
kena pandai siang ikan...
itu sj tuk harini
alahai cik ikan sayang

comei cam ikn ni ka?



selamat pagi

salam semua
selamat pagi
pagi ni ada seminar kat fak
awalnye bgn tgk mentari harini
smg harini lebih baik drpd semalam
insya Allah..

Tuesday, January 25, 2011

Le Tour De Langkawi 2011

sumber : google.com


salam semua
Le Tour De Langkawi 2011 tlh bermula
tentu syok kn
teringt msa kecik2 lwn beskal ngn kwn
smpai terjatuh n luka2...
apapon
semua leh tonton siaran langsung d TV1
dan dapatkan maklumat ttg Le Tour De Langkawi 2011 melaluihttp://www.ltdl.com.my
ada ttg lokasi dan tarikh
update terkini,result, gambar dll
layan....
mendung nye cuaca harini...
syok tdo n menambahkan lemak ..lalal
salam


sumber :google.com


Gemok BerjemAah... sadis sgtKah?


salam semua
harini kekenyangan kerana mkn besar
sesuai la ngn tajuk entry kli ni
" gemok berjemaah"
semua ini berkaitan dgn pemakanan 4 sekawan yg comel ( bukan lembu taw, manusia).kmi semua tggl serumah
klu xde asgmnt, atau kje apa2
hobi kmi makan
makan
kdg2, org tgk kmi "sama saiz" (termasok la aku..wawawa..gemok)
kdg2, bl ada sorang msak megi, makan yg len pon follow mkn...
mai mn nk kurus kn
jogging pon malas
ye la...
umh kmi tingkat 4...aku pon malas
klu terjun je leh x..tp mau pecah kapla dlu..
mulut asyik mkn ..
walaupun aku berikrar nk kurangkn mkn
dan lebihkn exercise
adakala...
godaan mkn lbih kuat..
tewas lg...KUAng3x
mlm ni ktorg mkn beso..
xsalahkan sesekali mkn mewah
smpai kekenyangan nk habiskan nsi
siapah yg oder ns tambah...
relax la...
kn gemok berjemaah...hahahahaa
apapon
memori ttp dlm kenangan
ikatan persahabatan yg tulus akan kekal selamanya
note : masih kenyang walau apun 4 jam berlalu....
papai semua
hargai sahabat anda



chubby tp comel dan manis...
tikah habiskan semua ini kah.....lalallalalla
yuni jgn meroyan sbb aku mkn sikit....jgn tembak den yo...

sapa yg gemok? berjemaah pula tu? tgn sapa? misteri2...( aku xbersalah!!)


antara menu kmi mlm tadi
syukur atas nikmat yg diberi oleh Nya....
amin...

Monday, January 24, 2011

yg dicari tak ditemui

salam semua
sepagi sy bersantai di libary UM
hajat hati nk cr beberapa buku
tp
hampeh..............
melilau mata emncari
buku x jmpa2..
smpai berpeluh ketiak aku walaupon kesejukan aircond menusuk hgga ke tulang
apapon
thx 4 kwn aku yg tlg photostat buku yg aku nk
sapa pinjam tu...
hntar la cepat2...
aku pon nk pinjam gak..
papai
kelas dh nk stat
salam

Sunday, January 23, 2011

bersantai di library UM


perpustakaan universiti malaya

salam semua
entry kli ni ttg perpustakaan
perpustakaan merupakan gedung ilmu
bg pelajar plak, library merupakan rumah ke 2
betolkah pernyataan sebegini?
aha...
bg golongan ulat buku:: ITU BENAR::
ala..relax r..bukan kaki ulat buku pon kata library rumah ke2 depa ( mereka : merujuk kpd loghat kedah )
bg aku lak, time nk cr bhn untuk asgmnt
bru la knl library
kenal abg2 kat library...
buku2 aku bahagian mana
paling bes
siap mengamok lg
sbb buku yg aku nk pinjam xdak...time2 aku nk pinjam la xdak plak...
seNGAl.
bguskah pelajar cam aku
terbaik la...
sekurang2 aku msok gak
skrg library UM bnyak cntik ooo
mgu lepas bersantai dengan bahagia juga aku di library
cr buku, tp x jmpa...
apapon
selamat menimba ilmu kat library anda
tetapi !!!
antara perkara terlarang di library
* sila jgn dating dlm library..sgt menyampah!
* tukar HP ke nada diam ..cam korang je ada hp
* jgn tumpahkan air liur anda dan "memetakan" meja serta buku-buk di library
* jgn main mata dgn awek2 comey semasa mencri buku
* sila jgn memekak cm library itu milik hak mutlak angpa ja...hak bersama k
* jgn koyak buku :: mnyusahkan org ja::
itu je...

nota : esok ke library lg, buku yg cr x djumpai lg, org yg pinjam tu..hntr la cpat2..aku lak nk guna...
nite..salam

sempat snap pic sendiri tnpa disedari org insan disekeliling:: hapy::

Saturday, January 22, 2011

belom siap

salam semua
harap maklum blog masih dlm pembinaan
tarikh untuk disiapak tidak diketahui
kerana cik ITU AKU pon xtaw bila nk siapkan
apapon tq 2 cik comot
krn tlg sy dlm kerja2 pembinaan
segala respon anda drpa entry ini amatlah dihargai
hehehhehe
papai
salam

Thursday, January 20, 2011

itulah sayang

video
salam semua
skrg jam menunjukan jam 2.27 pagi
mata masih bolat kerana aku tdo awl lepas magrib td
so
apa kata kita layan lagu " itulah sayang versi rancak" sy suke3x...
best o lagu ni
apapon persepsi anda ttg lagu ini
seni kata dan pengertian lagu ini simple dan sempurna
sila layan...

Itulah Sayang

Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpimu
Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Jikalau tidak kerana sayang
Kuntuman kasih tak mungkin kembang
Andainya jemu mengganti rindu
Jambangan mesra tentulah layu

Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tuesday, January 18, 2011

wayanG lagi :: KHUraFAT : :

salam semua
td ptg aku ngn mmbr2 serumah sempat melayan wayang bertajuk KHURAFAT
arahan shamsul yusuf :skop production:
mmbr aku ckp cite ni x bes..
tp kmi ambik risiko nk tgk..sbb dlm melodi tgk depa kata cite tu seram...
bg aku cite ni byk unsur suspen
ye la..asyik terkejut tgk hantu,,,kuang3x
drpd pandangan org yg xberapa pndai ttg filem ni:

- filem ni bgus juga
-pengarah hebat +hensom..lalalalla
-part yg xlogik..bini Johan pakai 2 lapis bju nk tdo...cm xlogik nk tdo pakai inner pastu bju tdo...
-unsur islamik
-pengajaran kepada manusia yg percaya benda2 khurafat + akibat jika jd geng JIn dan sekutunya
-pencahayaan :xcukup chya> cerita hantoo

keseluruhan : hebat gak shamsul ni...
mau terkejut aku , asyik suspen
apapon, layan
:: KAMI SOKONG FILEM MELAYU::


Sunday, January 16, 2011

tolong Ingatkan AKU....

ssalam semua
cuti sabtu ahad
kje biasa yg wat,tdo,mkn , tv n ON9
tolong ingatkan aku...
skrg dh thn 2011
sarjana aku kn settle 2012
wawawawaawa
aku sgt malas
kje part time pon xnk> ponat2
tolong ingatkan aku...
apa nawaituku
apa azamkus
apa yg kuimpikan
tolong iNgatkan AKU!!!!!!
TAMAT

moralnya : diri sendiri yg kena ingt apa yg perlu ingt
cam nabil ckp" lu pikirla sendiri"

Saturday, January 15, 2011

jangan menyerah,,,

salam
td kelas pertama aku untuk sem ni, insan len dah mula kuliah minggu lepas, aku baru terkedek2 sampai um rabu haritu....wawawa..wo ponteng kelas....jgn bgtaw sama itu prof..(matilah aku)
kelas td agak gerun gak bunyinya,,,
kadang2 xyakin untk aku pergi sejauh ini
yela..aku yg simple lg malas bukan dr kalangan ulat buku mahupun manusia yang penuh kerajinan..
apapon
teruskn berusaha,,
pasni byk lagi tekanan yg akan datang
apapon...
jgn menyerah sebelum berjuang
relax n smile
papai semua
nite
salam

Thursday, January 13, 2011

cikin dh jadi bini orang :)

salam semua
sory lama x mengupate blog ini...dan terima kasih kepada follower terbaru kerana sudi lepak di blog daku ini
ni kisah 2010 yg x sempat nk update
iaitu pernikahan mmbr sekolah aku..cikin n huby d
bes gak sbb ramai mmbr sekolah dpt berkumpul..ye la..bkn selalu nk jmpa kn
apapon..kmi semua berjaya mengkidnap cupcake...nyum2
apapon smg cikin bahagia ke akhir hayat bersama hubynye...
tahniah drpd geng2 tikam batu

kmi sebelom balik..yeyeye..dpt cupcake

semua dpr cupcake sorang 1