Tuesday, August 25, 2009

dua puluh empat hinggit tujuh puluh lima sen..

salam semua
aku dh balik ke UM setelah semingu lebih bercuti di rumah
arghhh..malas la nk blik u
masa dok umah otak relax jer...
dh balik um...mcm2 kena pikir> adoiii
asgmnt bertimbun kena setel
aku jnji pd diri kena siapkan ikut jadual ma...
perlahan2 aku kena settle

td sampai duta dlm kul 4 lebih
aku ngan rehan xmo tgu sampai kul 6 lg..dh letih la
sekali g kaunter tiket dlm keadaan mamai
tnya d berapa harga teksi ke kolej aku
sekali d bgtaw : RM 24.75 sen
adoiii..mahainyer (sbb sebelum 6 pagi harga rm 20 > lepas 6 pg myb berbelas je kot)
apaon kena balik um gak
kapla dah sakit > mmg nk terus dptkan tilam dan bantal: woha!!!
dlm perjln ke um
aku tgk meter
sal pakcik nie pasang meter? apa tujuan d?
lajunyer meter 2 bergerak
sampai je UM
meter d RM 18. oo>
korang pepaham la sendiri
pakci teksi 2 cakap harga yg dpt lebih kurang tu

aku pon terpikir
24.75 sen sebelum kul 6 pg ..mahai juga la
kenderaan awam kat malaysia mahai nyer
abis 2..golongan org2 cam pendapatn sederhana,,pelajar dll camne?
kenaikan d sebabkan kos itu la..kos ini la....
kesimpulan awal yg boleh aku wat dlm keadaan kepala yg sakit + mamai
RAKYAT DIDAHULUKAN
PENCAPAIAN DIUTAMAKN
~anda setuju ngan sya?~
LU PIKIR LA SENDIRI..
SELAMAT BERPUASA

4 comments:

Akupuntatau said...

ahha....
public transport dah tak serupa public transport. public pe ke nama klo harga mcm tak fikir rakyat boleh cope ke tak.

1 Malaysia...
rakyat didahulukan...

keRAna AKu SAP said...

aku rasa cam2 gak
dgn kenaikan harga trnspot..aku rs x mmbntu rakyat pon...
teksi pakai NGV kan...
adoii..pas nie jln kaki ramai2...ada ptt ker..ahakzz

1 malaysia
rakyat didahulukan
~cantik siut slogan nie~

Nurul Nahdzah Hasanah Ismail said...

tekezut aku baca entry ang..
mahai gilaaaa....
aku amik teksi kat duta ptg pun dlm rm16.50..
bukan jauh sgt pun..
kalo org kaya pun bleh bankrup naik teksi hari2..
teksi pakai NGV ja..x mahai pun skali diorg isi n bleh p berkilo2 meter..
huhuhuhuhu..cekik darah sgt2 la..

keRAna AKu SAP said...

yela..kan RAKYAT DIUTAMAKAN
mahai la beb.. time aku nek kul 4 pagi..
meter jgn cakap la..lajunyer bergerak....
pikir balik dgn kenaikan RM 4 dr harga asal..bg aku amat mmbbnkan pengguna kenderaan awam..
bek x yah buh nm "kenderaan awam" tukar je..kenderaan org yg mampu bayar...
bg golongan sederhana+pelajar+org yg selalu nek kenderaan awam..
kopak la camni...
makanpasir r
~RAKYAT DIUTAMAKAN~
LU PIKIR R sendIRI
heheh