Saturday, April 25, 2009

SElaMat BerTUnang n kisAH MASA F6

PADA


2 mei 2009 nie seorang teman aku akan bertunang, meskipun d x melanjutkan pelajaran ke menara gading, ttp kitorg still mcm dlu..kamcing ..yg dimaksudkan ialah PUTRI GUNUNG BALING..> AIn YAakub la......
KAMI NAKAL D GENG ( kapla d K_ON~ asisstant SAPNA~ ahli2 ~ PUT3 GUNUNG baLING( ain) ~ HAIDA~SUE anak Pak MAt daging~ sITI da CUTE)
KISAH KAMI BERMULA.........
kami semua jmpa masa time f6, memandangkan aku dak baru, bila masuk sekolah2 aku mmg xder geng..dak yg 1 aku jmpa anak pak mat daging..perghhh ranggi minah nie ~ aku sempoi huhh( sambil memandang diri sendiri) aku sembang je ngan minah 2 sebab d pon sembang ngan aku..pas2 aku minta diri nk blah sebab aku kena cr kelas ekonomi aku....
dalam kelas aku dok sebelah k-on sebab 2 je yg kosong..sembang la ngan minah yg bru pindah umah dr peneng> cm skema je masa 1 aku jmpa d...1/2 jm pas2 terserlah perangai d yg sebenar> yahoo!!!! mmbr sekepala dh jumpa....hore!!!!
masa 2 haida dtg sapa n ktorg sembg ajk g makan ( dlm ati baik gak budak nie ek..sbb ktorg dak bru kat clas 2..huhu) apa lg..g la ke kantin mengisi perut yg menyanyikan lagu rock...masa 2 ain wat sombong cam d paling segak dlm clas..huhuhu..aku pon wat dek..last2 d sembg gak ngan kitaorg.....


KISAH KENAKALAN BERMULA....
alkisah bermula kisah2 kenakalan kami semua...tp serius bla ckgu masok kelas mengajar jer..memandangkan temapt kmi line belakang sekali> jd x sgt ckgu nk detect kenakalan kami...
hAIDA dgn duni Hset n sms...aku nkgan k-on time pagi2 leh bfst dlm clas...heheh..lg bes time klu ain bw bekal..sebab d rajin masak..aku rajin gak..mak aku selalu tapaukan nasi goreng..ehehe..kami siap leh mkn n share ramai2 lg....huhuuh..ada sekali dak clas leh tnya~ SAPA MAKAN DLM clas? ish2..bising r dorg..ktorg nk menghadap rezeki pon leh ggu...
apa lg kenakalan yg ktorg penah wat ? ( aku x berapa ingt sgt)
1- msty k-on ingt lagi ckgu BM masa kt 6 rendah...d asyik nk bantai jer (NAMA CKGU DIRAHSIAKAN)~ ampon ckgu~ ktorg selalu kt ckgu 2 monopaus..ye la..asal msok kelas, asyik nk compare n bandingkan ktorg jer...panas telinga asyik dgr berleter je....nek panas n cair semua item dlm telinga aku.....selamat dh upper 6 d x ajar ktorg...huhuh..aman doniaku
2- time subjek EKONOMI mmg mengerunkan...dh taw msty ckgu yusry yg cute akan soal ktorg geng dak2 belakang > sbb ktorg kan malas nk bc buku n teserlah kebolehan tuk menjwb ~huhuhu~ada 1 ketika aku ngan k-on ain n haida kena berdiri atas kerusi x leh jwb...famos ari2 ....
3- bnyak sgt kenakalan n aku malas nk cite pjg.....nie kisah masa jamuan akhir tahun dak UPper 6 clas aku....wawwawa..dh kenyang makan masa2..pas2 nk kena settle kelas bg bersih...sekali pikir2 nk buang mana ais ketul nie..dh kelas tingkat 3..malas nk wak turun sampai 2 bekas...
dr membiarkan air ketul mencair begitu kan membazir namanya....lastly ktorg decide nk men combat..hahhah..operasi menembak menggunakan ais ketul yg besar lg sakit jika d baling dengan kelajuan yg jitu....hahhaah..OPERASI BERMUla......line clear pengetua n ckgu ada jamuan dorg,,,,STARTTTTTTTTTTTTTTTTT
sasaran ktorg ialah dak kelas 6A2 & 6A3...peperangan bermula....semua jd mangsa..bukan takat aku n d geng ..semua kami bantai....sampai basah floor 2....lagi jahat ktorg masukan ais ketul dlm baju mmbr tnpa dorg sedari n tiba2 dorg menjerit sebab sejuk..hahhahah~ ampun la wei..x baik membazir ais ketul cam2 jer~aku pon kena gak....jd semua mmg wajib aku kenakan,,hahhaha


KISAH HADi


mamat nie mmg mmbuatkan ain akan merah muka dan kami semua akan tersengih,,,d selalu membuatkan kami menjerit memanggil ADI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..kdg2 bukan kami buli d, d yg buli kami....tp kmi menghargai adi sebab d istimewa ckit..so kmi x buli dteruk2..cuma d yg buli kami balik...time pg2 bla aku dtg asal aku jmpa d msty aku tnya D


SAP : adi , slmt pagi...sap comei x hari nie? ( sambil membetulan bju ngan tudung)
ADI : sambil tersengih menampakan gigi yg x berapa putihnya, AIN PUTERI GUNUNG BALING LAGI COMEI....perghhhh.aku kalah ditgn ain...kenapa ain x mai lagi?
SAP : d x mai sebab >>>>> sap pon malas nk jwb sambil blah mcm2 jer....


INI KISAH AIN PUTERI GUNUNG BALING...


ain salah sorang mmbr ktorg..byk kisah suka duka yg ktorg kongsi bersama....gosip n bla3....ain lg kuat gosip dr aku....d selalu bersama aku sebab aku selalu meh ambik aku kalau g tution or g jln2..time kasih ain( jasamu dikenang~ k-on pon penah gak antr aku balik~kan sedih plak x buh nm d)...byk yg kami kongsi bersama dr kisah family, ilmu dan kisah cinta...2 bertahun bersama ain, k-on,haida dll mcm dh lama knl..kmi close..walaupon mcm2 perangai ada diantara kmi....nmun ukhwah kmi ttp kuat...
kini haida menyepikan diri...aku dan k-on ke menara gading, ain memilih untuk bekerja dan siti pula sedang wat PJJ..namun itu semua bkn penghalang tuk hubungan ktorg..asal time cuti kmi lepak sesama....ada jer perkara berbangkit bla ktorg kuar lepak...paling bes time shoppping sbb semua kapla shopping....hahhahah
beberapa bulan yg lepas ain ada suarakan ttg d nk bertunang ( aku org ke 3 yg d bagitau,,yuhuhuh> k-on jgn jeles k) >> dlm ati dok kata " bila turn aku plak" hahhahahah
aku pandang muka ain...betoi ke ? d mengangguk..r u crius? (speking la plak)...ye la sap..sambil sedas penampar singgah di bahu aku..hohoho~ SAKIT LA wei...hehehhe...aku kata kat ain...kalau itu terbaik tuk ang...aku mendoakan yang terbaik shj...AMIN...dh nk jd tunang owg upanya minah nie..tp still buli aku..hahhahahah.... pas2 ain dok sbuk mengumpul duit nk bertunang > d ckp nk bg gempak ( gurau jer).....sian ain..masalah lak timbul...sapa tah mencuri moto kesayangan yg selalu berbakti kepadanya..sabo k......kini d menghitung persiapan terakhir sebelum jari manisnya disarungkan cincin oleh bakal mak mentua...tersenyum lebar r...
MAAFAKAN AKU dan K_on serta yg teman yg terdekat yg len ...kmi x bersama2 ang dihari yg bakal membuatkan ang tersenyum bahagia...kami kalau boleh mmg nk meyebokan diri..tambahan K-on yg akan sukarela jd jurukamera..tp kami kena utamakan exm yg menstreekan otak ..huhuhuhuhu..apapon doa sentiasa mengiringi kebahagian ang...bukan ang sahaja, malah tuk mmbr2 yg len...


aku hapy n bersyukur atas ukhwah yg kita bina...semoga ia kekal abadi....


SELAMAT BERTUNANG AIN


SELAMAT MENGHABISKAN EXM WAT K-ON DLL


SELAMAT BERBAHAGIA SEMUA


AKU PON HAPPY




HAIDA

SIR CHUA NGAN CIKGU JALIL YG SEMPOI


BONDA2 KMI



PUTERI GUNUNG BALING




ME N K-ON






JAMUAN AKHIR 6A1

SMK SG PASIR






AMOI YG SUKA CITA HANTOO LOMPAT KAT AKU



NOTE : MAAF KENAKALAN YG MELEBIHI TAHAP IGUANA TIDAK DAPAT DICERITAKAN DI BLOG INI..HARAP MAKLUM....

























4 comments:

Akupuntatau said...

uwaaa~ ko da wat ak t'gelak besar! n aku ghindu giler ngan Form 6.
tahap kesetanan yg melebihi tahap karma.

siyes... aku suka Form 6 aku dr lain2. Ntah.. may be sbb kiter smuer tulus n ikhlas dlm ukhuwah kiter kot. SLAMAT B'TUNANG TUK AIN~

---> ai labiu ol~

Nasrul said...

hohoho sap si minah jiwang oi tk lame lg giliran ko ler tunang...ko kn leh bior lame2...hahaha

Masz said...

ko blelak nk bertunang..
haha..
ape2 pon..
agak best kelas korg..

keRAna AKu SAP said...

erk sal lak korang tnya aku bla nk bertunang..aku stdy pon x abis lg....
-->> tgu nasrul dlu r...
huhuhu