Saturday, January 10, 2009

shoPping

sHOpping dh mmg senonim dengan kaum hawa..mmbr aku cakap pempuan mmg bernafsu shopping..uhuhuuh..kebenaranya biarlah anda yang tentukannye...tepuk dada tnya selera k...klu k-on bc bab nie msty d bengang kat aku..cz setiap sales area kl aku akan msg d....hahahha...memandang jumaat aku n de geng xde keje..kmi merancang unuk membeli belah di sogo(memandangkan duit PTPTn yg bru masok ).ye la.sogo kan selalu wat tawaran harga...juling juga r biji mata...memandangkan byk yg ikut kali ini jd kami dipecahkan kpd 2 trip..trip aku 1..sesampai je sogo agak terkejut kami..cz ader booth n ramai org beratur...

aku : pe hal ramai org nie..
rehan: ish..aku pon x taw
ayu : pa depa wat pomosi kat luar nie...

(kami menggaru kepala yg x gatal)

rupa2nyer hari 2 sogo wat sapa nk maksud kn ader mmbr card or card kredit..pehhhh..bla masa ktorg ader kat kredit...nk paw kredt cad sapa plak...punya la discuss pas2 ktorg pon decide ....kn la wat kad 2 sebab nk masuk...

selesai jer wat kad( dh ler 12 ingit) apa lagi..serang!!!!!!!!
hhahahhah..mmg bes cz sales sakan tuk kebanyakan barangan....

hahhaha..ptongan 70%,50%...wawwawa..klu ader kad kredit mmg leh muflis nie..apapon aku hnya beli jeans n tshirt jer...memandangkan aku,rehan,tikah byar tuk 1 bil jumlah semuanya RM250 lebih....fuh..ketar tangan juga r nk bayaq....pas balik dr sogo..aku ngan rehan n tikah kena rush ke kl sentral cz nk ambik mmbr rehan yg dtg dr sabah...letih2...berkejar-kejaranlah kami ke kl sentral pada waktu ptg...mmg r org amai time ptg2 cam2..cz org balik kje....

lepas jumpa mmbr rehan kmi pon balik.....selepas balik ada lagi kejutan yg membuatkan kami agak terkejut seperti kucing( kucing terkejut camne ek)..
memandang setiap belian yg melepas rm100 akan dapat boucer 10 inggit maka selepas dpt resit kmi pon p la tukar..ktorg dpat baoucer 50 ingt...

memandangkan aku ngan rehan n tikah kena g kl sentral makan su n d geng yg kena tukar boucher 2..wawawawa..sakan giler membeli makanan ...time semua brg dh scan...sekali cashier 2 cakap..adik boucher nie stat 11 jan...APA!!!!!! ( masa ktorg g shopping bru 9.1)

kesimpulan nyer..klu sebelum tukar boucher tgk betul2 tarikh bila...
hahahhaha.macam2 ader...penat+letih+pokaib=(

2 comments:

JuSt aN oRDiNarY pEOpLe said...

iyer! aku jelessssss~ wawawa... sonok nyer dok utan....

aku Adriana said...

aku x tipu,,,mmg bes..sales giler